Textielfamilie De Sutter koopt E5 Mode

E5 Mode stond al bijna een jaar te koop.

De Vlaamse textielfamilie De Sutter wint de strijd om E5 Mode. Ze koopt de verlieslatende kledingketen voor 2,5 miljoen euro. Colruyt en de Deense modegroep BTX delven het onderspit.

De ondernemers Peter en Kristof De Sutter nemen E5 Mode volledig over. Ze kopen de 55 winkels en zijn van plan 90 procent van de 450 jobs te behouden. Ze betalen 2,5 miljoen euro. Daarnaast investeren ze de komende drie jaar 5 miljoen euro in de winkels.

De familie is van plan om nieuwe winkels te openen. 'We willen vier nieuwe vestigingen openen op locaties waar E5 nu nog niet aanwezig is', zegt Peter De Sutter in een persbericht. 'Dat betekent ook - eens we op kruissnelheid zijn - dat we  een 50-tal nieuwe medewerkers zullen aanwerven in alle geledingen van het bedrijf.'

We willen vier nieuwe vestigingen openen.
Peter De Sutter
Nieuwe CEO en eigenaar E5 Mode

De De Sutters hebben ervaring in de kledingsector, want ze zijn eigenaar van de jeansmaker Ansi en de Tunesische textielfabriek PGT. Ze zijn ook eigenaar van de Adagio-serviceflats in Tielt.

'We zijn al 30 jaar actief in de modewereld. Nu voegen we een activiteit toe: rechtstreeks de Vlaamse consumenten bedienen met betaalbare, kwalitatieve en comfortabele fashion', zegt De Sutter.

Colruyt

De winkelgroep Colruyt en de Deense modegroep BTX bijten in het zand. Colruyt deed een bod op 16 E5 Mode-winkels en wilde maar 20 personeelsleden overnemen. Het was de bedoeling de winkels om te bouwen tot Colruyt-merken als ZEB. De Denen wilden 100 werknemers overnemen.

E5 Mode staat al bijna een jaar te koop. Eind 2019 kocht ondernemer Frédéric Helderweirt de noodlijdende keten van de oprichtersfamilie Kaesteker, maar door corona mislukte zijn herstelplan. Hij vroeg de rechter bescherming tegen de schuldeisers. Drie gerechtelijk mandatarissen zochten een overnemer.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud