Advertentie

Top Colruyt voelt boete in portemonnee

©BELGA

De directie, bestuurders én referentieaandeelhouders van Colruyt gaan de megaboete van 31,6 miljoen euro die de warenhuisketen opliep wegens kartelafspraken, voelen in hun portemonnee. Maar de werknemers worden niet gestraft. Dat blijkt uit het jaarverslag van Colruyt.

De groep, andere ketens als Carrefour en Delhaize en fabrikanten zoals Procter & Gamble leggen in een dading met de Belgische Mededingingsautoriteit alles samen 174 miljoen euro op tafel omdat ze jarenlang prijzen afspraken.

Bij Colruyt leidt dat nu tot een boetedoening. De variabele vergoeding voor de directie zal worden berekend op basis van de winst na aftrek van de boete. Dat geldt ook voor de winstdeelname voor de referentieaandeelhouders, in hoofdzaak de familie Colruyt, wat voor hen een verschil van 361.000 euro betekent. Voor de werknemers zal Colruyt de winstparticipatie echter berekenen zonder de boete mee te tellen. De bestuurders zien hun vergoeding dit jaar dan weer eenmalig met 5.000 euro per persoon dalen.

Het jaarverslag leert ook dat gedelegeerd bestuurder en voorzitter Jef Colruyt in het eind maart afgelopen boekjaar opslag kreeg als CEO: zijn vergoeding steeg van 1,26 naar 1,34 miljoen euro. BELGA

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud