Topmodellen roepen Victoria's Secret op tot actie tegen seksuele intimidatie

©AFP

Tientallen huidige en voormalige topmodellen, waaronder de Belgische Elise Crombez, roepen het lingeriemerk Victoria's Secret op actie te ondernemen tegen seksuele intimidatie.

De Belgische Elise Crombez is een van de tientallen topmodellen die via een petitie het beroemde lingeriemerk oproept om een leidende rol te spelen in de bestrijding van grensoverschrijdend gedrag in de mode-industrie.

Het merk kan al enige tijd rekenen op kritiek, nadat bleek dat eigenaar Leslie Wexner zijn goede vriend Jeffrey Epstein toegang verleende tot jonge meisjes die werkten of wilden werken voor het lingeriemerk. Epstein zit momenteel vast in afwachting van de rechtszaak tegen hem wegens het misbruiken van minderjarige meisjes.

Fotografen

Het breekt ons hart om deze verhalen te blijven horen. We kunnen en moeten het beter doen
Model Alliance

De petitie hoort bij een open brief van belangenvereniging Model Alliance. Daarin wordt ook verwezen naar de berichten over mogelijk wangedrag door enkele fotografen. Zij zouden hun werkrelatie met Victoria's Secret hebben misbruikt om kwetsbare meisjes te lokken en zich aan hen te vergrijpen.

'Wij staan achter deze moedige vrouwen. Het breekt ons hart om deze verhalen te blijven horen. We kunnen en moeten het beter doen', aldus Model Alliance, dat zegt dat veel ondertekenaars gelijkaardig misbruik tijdens hun loopbaan hebben ondergaan.

Schoonheidsideaal

Victoria's Secret staat ook onder vuur vanwege het nagestreefde schoonheidsideaal en gebrek aan diversiteit op de catwalk. De modellen zouden met hun dunne lichamen een onrealistisch beeld schetsen en daarmee jonge meisjes een verkeerd voorbeeld geven. De bekende jaarlijkse lingerieshow werd voor het eerst in 24 jaar geschrapt. 

Eerder deze week raakte nog bekend dat het lingeriemerk met Valentina Sampaio voor het eerst met een transgendermodel in zee gaat.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud