Advertentie
Advertentie

Twee directeurs vertrekken bij Blokker

©Nederlandse Freelancers

De Blokker-groep, die vorig jaar voor het eerst in zijn geschiedenis verlies boekte, ziet opnieuw topmensen vertrekken. Het gaat om de directeur van het merk Blokker en die van de speelgoedketen Maxi Toys.

Blokker-directeur Jack Peters en Maxi Toys-directeur Tony Mettens zijn niet de eerste hooggeplaatste Blokker-figuren die opstappen. Vlak voor de bekendmaking van de slechte jaarresultaten van 2014 stapte Roland Palmer, de topman van Blokker Holding, op. Voor hem is er nog steeds geen opvolger gevonden. Hij wordt tijdelijk vervangen door Theo de Kool, die nu ook Peters vervangt.

Blokker zit in zwaar weer, doordat het te laat op de kar van e-commerce is gesprongen. Daardoor kampt de keten met zware concurrentie van onder andere Bol.com. Bovendien is Blokker slecht opgewassen tegen de Nederlandse discountketen Action, die ook in België groeit als kool.

Om het tij te keren, saneert Blokker. 390 werknemers worden ontslagen. In Nederland wordt bovendien een nieuw winkelconcept ingevoerd. Daarnaast wil Blokker zijn drie speelgoedketens - Bart Smit, Intertoys en Maxi Toys - meer te laten samenwerken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud