Uber levert Carrefour-boodschappen aan huis

©Saskia Vanderstichele

Fietskoeriers van Uber Eats leveren vanaf het najaar boodschappen van de supermarktketen Carrefour bij Belgen thuis.

De samenwerking tussen Uber en Carrefour België begint in september, in Brussel en Luik. Of later andere steden volgen, is niet duidelijk.

Beide bedrijven maken zich sterk dat boodschappen een halfuur na de bestelling aan huis worden geleverd. Het gaat om alledaagse producten, maar ook hygiëne- en schoonmaakproducten. Ook kant-en-klaarmaaltijden zitten in het aanbod.

Carrefour levert al producten aan huis. Daarvoor werkt het samen met PostNL. Ook de koeriers van ShipTo leveren Carrefour-boodschappen aan huis.

Parijs

In andere landen werkt de Franse supermarktketen al samen met Uber Eats. Sinds 6 april levert Uber in en rond Parijs Carrefour-boodschappen bij klanten thuis.

Stelselmatig bouwen Uber en Carrefour hun samenwerking in Frankrijk uit. Die begon in 100 winkels. 'Op 20 juli was de mijlpaal van 330 beschikbare verkooppunten bereikt, waardoor 91 stedelijke gebieden of 25 procent van de Franse bevolking konden worden bereikt', klinkt het in een persbericht.

Het assortiment groeit wekelijks: van 130 producten bij de lancering tot 250 nu. Carrefour wil tegen het begin van het schooljaar 500 producten aanbieden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud