Verlies van 108 banen in Colruyt-drukkerij Symeta bevestigd

De raad van bestuur van de Colruyt-drukkerij Symeta bevestigt dat het traditionele drukwerk wordt stopgezet. De onderhandelingen over een sociaal plan voor de 108 betrokken medewerkers worden opgestart.

De directie belooft maximaal in te zetten op hertewerkstelling binnen de Colruyt Group, zo meldt ze dinsdag in een persbericht.

De intentie tot stopzetting van het offsetsdrukwerk - het klassieke drukwerk - in Halle werd midden februari bekendgemaakt. 'Na een eerste consultatiefase met de vakbondsafgevaardigden bevestigt de raad van bestuur van Symeta de stopzetting van de activiteiten', luidt het nu.

De vakbonden lieten een maand geleden al weten dat ze de hoop hadden opgegeven om de activiteiten te redden. Ze hadden voorgesteld om met een beperkt machinepark voort te doen, wat 40 tot 45 jobs zou redden, maar dat plan bleek niet rendabel.

Directie en vakbonden gaan de onderhandelingen over een sociaal plan opstarten. De Colruyt Group wijst erop dat ze verwacht tijdens het huidige boekjaar ongeveer 3.000 mensen aan te werven, en dat er dus ruimte is voor eventuele hertewerkstelling.

Symeta leed al drie jaar verlies in de offsetafdeling. De drukkerij zal zich specialiseren in gepersonaliseerde klantencommunicatie en documentbeheer.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud