'Vijftien Brantano-winkels verdwijnen'

©Wim Kempenaers (WKB)

De Nederlandse retailgroep Macintosh is van plan 15 Belgische Brantano-winkels te doen verdwijnen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws op basis van vakbondsbronnen.

Macintosh  heeft te lijden onder het goede weer en kritische consumenten. Bij de Nederlandse schoenenwinkels Manfield en Invito, eveneens van Macintosh, blijft de omzet onder de verwachtingen. De situatie is zo verontrustend dat de Nederlandse groep zijn Nederlandse personeel oproept meer te verkopen.

Ook in ons land heeft Macintosh het moeilijk. Begin dit jaar werden de twintig winkels van Scapino al afgestoten, nu moeten ook de winkels van Firelle weg. De groep wil alleen nog Brantano overhouden als merknaam.

Als het Macintosh afhangt zal dat evenwel met minder winkels zijn. De schoenenketen bezit er 138 in België en Luxemburg. Maar volgens de vakbonden van Brantano moeten er 15 verdwijnen: vijf filialen worden omgebouwd tot goedkope outlets en tien winkels worden gesloten. Welke is nog niet duidelijk. De vakbonden vrezen ontslagen. 'De voortekenen zijn slecht', luidt het. Brantano telt een 1.000-tal medewerkers in België en Luxemburg.

De directie van Brantano bevestigt de lancering van outlets, maar doet geen uitspraken over hoeveel zaken uiteindelijk de deuren zullen moeten sluiten. 'Dat wordt een oefening voor de komende drie jaar', zegt CEO Stefaan Van Weyenbergh. 'Als de huurcontracten moeten worden vernieuwd, zullen we voor elke winkel de rentabiliteit bekijken. Dat is 'gezond ondernemen''.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud