Advertentie
Advertentie

'Vlaamse HelloFresh' groeit sneller dan verwacht

Diensten als HelloFresh en Foodbag leveren elke week een doos met recepten en ingrediënten voor één week. ©ANP

Foodbag, een bedrijf dat recepten en de benodigde ingerediënten aan huis levert, verkoopt wekelijks 2.000 maaltijden. Het bedrijf profiteert mee van de populariteit van zijn Duitse concurrent HelloFresh.

Voeding aan huis laten leveren, wordt steeds populairder. Voor wie een druk leven heeft, is het handig om aan het begin van de week een weekvoorraad ingrediënten en de bijbehorende recepten aan huis geleverd te krijgen. Sinds enkele maanden is het Duitse HelloFresh actief in België. Deze week opende het vlak over de Nederlandse grens een magazijn om de Belgische markt te bevoorraden. Ook Albert Heijn experimenteert met een voedselleverdienst, maar voorlopig alleen in Nederland. Het Zweedse Smartmat is dan weer wel actief in België.

2.000 maaltijden

Toch betreden niet alleen buitenlandse bedrijven de nieuwe markt in ons land. Het Gentse Foodbox is sinds één jaar actief en groeit naar eigen zeggen harder dan verwacht. 'We gingen er een jaar geleden van uit dat we vandaag zo'n 800 maaltijden per week zouden leveren, maar het zijn er intussen al 2.000', zegt CEO Stéphane Ronse. 'Op een gemiddelde week komt 70 procent van de bestellingen van klanten die al eens een pakket besteld hebben of een abonnement hebben.' Volgens hem profiteert zijn bedrijf van het succes van HelloFresh en Smartmat, omdat zij de markt versneld doen groeien.

Advertentie

Halve komkommer

De Gentenaren boekten in het afgelopen jaar een omzet van om en bij 1 miljoen euro. 'We maken zelfs al winst, die we onmiddellijk herinvesteren in ons bedrijf. En in het afgelopen jaar hebben we toch zo'n 60.000 euro geherinvesteerd.'

Foodbag probeert zich van andere spelers te onderscheiden door te focussen op duurzaamheid. Ze werken samen met lokale producenten en maken bijvoorbeeld geen maaltijdpakketen voor één persoon. 'We willen dat mensen aan het einde van de week geen ongebruikt voedsel moeten weggooien. Daarom liggen eenpersoonspakketen moeilijk, want we kunnen bijvoorbeeld moeilijk halve komkommers opsturen.'

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.