Wal-Mart keurt inkoopprogramma van 15 miljard dollar goed

Bill Simon, CEO van Wal-Mart. (foto reuters) ©REUTERS

Wal-Mart, 's werelds grootste warenhuisgigant, kondigde op de algemene vergadering vrijdag een aandeleninkoopprogramma aan van 15 miljard dollar.

De goedkeuring die de algemene vergadering gaf om voor 15 miljard dollar (11,35 miljard euro) eigen aandelen in te kopen, vervangt een gelijkaardige goedkeuring uit 2011. In de voorbije twee jaar kocht de warenhuizengrootmacht effectief voor meer dan 14 miljard dollar eigen aandelen in. Begin deze week, op 3 juni, bleven er onder die vorige goedkeuring nog aankopen ten belope van 712 miljoen dollar te doen.

Als gastheer op die algemene vergadering in Fayetteville’s Bud Walton Arena in Rogers, Arkansas treedt dit jaar acteur Hugh Jackman op, onder meer bekend van zijn rol als Wolverine in de X-Men-films. De jaarvergadering is een heel event, waarvoor onder meer Elton John en countryster Luke Bryan aangekondigd zijn.

'Onze sterke cashflow maakte het mogelijk te investeren in groei en voor meer dan 14 miljard aandelen terug te kopen in de voorbije twee jaar', zei CFO Charles Holley, 'en we zijn tevreden dat we ons inkoopprogramma kunnen voortzetten met deze nieuwe goedkeuring voor 15 miljard euro.'

Eerder had Wal-Mart al aangegeven dat het zijn dividend over 2013/2014 optrekt met ongeveer 18 procent tot 1,88 dollar per aandeel.

De typische Wal-Mart-klant heeft het niet gemakkelijk, door hogere belastingen op loon, stijgende benzineprijzen en vertragingen bij de terugbetaling van te veel betaalde inkomstenbelastingen. Maar de supermarktketen heeft daarop gereageerd door onder meer kleinere verpakkingen en goedkopere producten aan te bieden. Daarnaast werd er extra op de kosten gelet.

Vorige maand meldde het bedrijf dat de winst in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar (februari-april) met 1,1 procent toenam tot 3,78 miljard dollar, bij een licht hogere omzet van 114,19 miljard dollar (+1%). 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud