Advertentie

Weegschalen in winkels wegen fout

(foto: Belga) ©BELGA

Zes procent van de weegschalen in grootwarenhuizen en winkels weegt fout. De FOD Economie wil daarom de controles verdubbelen: niet meer om de vier jaar, maar om de twee jaar.

Volgens de woordvoerster van de FOD, Chantal De Pauw, wegen de weegschalen vaak fout als gevolg van slijtage of trillingen. De fout zou bovendien bijna even vaak in het voordeel als in het nadeel van de klant zijn. Dat melden Het Nieuwsblad en De Standaard.

Bij kwaad opzet volgt een doorverwijzing naar het parket. Afgelopen jaar zijn zo zes zaken geopend tegen malafide goudhandelaars.

Omdat de werklast zal toenemen door de extra controles wil de FOD Economie de verplichte vierjaarlijkse ijking uitbesteden aan erkende instanties. 'De prijs van de verplichte ijking verhoogt wel: nu is het 25 euro, straks tussen 45 en 50 euro.'

Christine Mattheeuws van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) reageert boos. 'Waarom laten ze die weegschalen niet meteen ijken wanneer ze zien dat ze fout wegen? (...) Ik begrijp ook niet waarom de controles worden opgedreven. Een foutmarge van 6 procent is toch niet zo groot?'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud