Advertentie

Winkels kampen met tekort sla, tomaten en spinazie

Sommige supermarkten kunnen geen sla meer aanbieden door slecht weer in Zuid-Europa. ©Vertommen

Door aanhoudend slecht weer in Zuid-Europa zijn enkele verse groenten niet meer verkrijgbaar in de supermarkt.

Bij Carrefour is al weken geen verse spinazie meer te krijgen en Delhaize kan enkele slamixen en tomatensoorten niet meer aanbieden. De boosdoeners zijn slecht weer en bijbehorende oogstproblemen in het zuiden van Europa. Enkele weken geleden gooide vooral regen roet in het eten, maar intussen is de koude de spelbreker.

De problemen blijven aanhouden, al begint de situatie te verbeteren. Bij Colruyt valt te horen dat er opnieuw voldoende spinazie en sla te verkrijgen is. Delhaize meldt dat de aanvoer van broccoli en komkommers weer op gang is gekomen. 'Maar nu rijzen er problemen met de toevoer van onder andere bloemkool, courgettes en paprika. Volgens onze leveranciers kan de situatie nog wel een tijdje aanslepen', zegt Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver. 

'Groenten zullen door de eerdere problemen nog het hele seizoen duurder zijn dan een jaar geleden', zegt Colruyt-woordvoerder Silja De Cock. Dat is ook te merken bij Carrefour, waar courgettes en aubergines dubbel zoveel kosten en ijsbergsla gaat voor bijna drie keer de normale prijs over de toonbank.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud