Winst Amazon explodeert door corona

©REUTERS

De e-commercereus Amazon presteerde in het tweede kwartaal beter dan verwacht, zowel qua omzet als winst. Het aandeel gaat nabeurs 5 procent hoger.

Het bedrijf van Jef Bezos realiseerde in het tweede kwartaal een omzet van 88,9 miljard dollar. Dat is een pak meer dan de verwachte 81 miljard dollar. Onderaan de resultatenrekening is de prestatie nog straffer. De winst per aandeel komt over het tweede kwartaal uit op 10,3 dollar per aandeel. Dat is 7 keer meer dan verwacht door analisten (1,46 dollar per aandeel) en twee keer zo hoog als een jaar geleden.

Amazon profiteerde van de wereldwijde lockdowns als gevolg van de coronapandemie. De vele thuisblijvers bestelden massaal goederen bij Amazon. In de VS gaat het ook om voeding. Amazon slikte ook 4 miljard dollar aan 'covid-19'-gerelateerde kosten in het tweede kwartaal.

1.600 miljard dollar
Gelet op de koersreactie nabeurs, is Amazon vrijdag op weg naar een beurswaarde van 1.600 miljard dollar.

Eerder had Amazon nog gewaarschuwd dat die corona-kosten wel een zouden kunnen leiden tot het eerste kwartaalverlies sinds 2015. Het tegendeel blijkt nu het geval.

De clouddivisie was de voorbije jaren ook een stevige winstmotor voor Amazon. Deze divisie boekte iets minder omzet dan verwacht.

Het aandeel gaat nabeurs 5 procent hoger. Dat geeft de groep een beurswaarde van afgerond 1.600 miljard dollar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud