Wrangler en Lee staan te koop

Wrangler was oorspronkelijk een merk voor rodeoliefhebbers. ©Photo News

De eigenaar van Wrangler en Lee kijkt naar strategische opties, waaronder een verkoop, voor de beroemde Amerikaanse jeansmerken.

Dat weet The Wall Street Journal op basis van bronnen dichtbij het dossier.

VF Corp , het kledingbedrijf dat eigenaar is van Wrangler en Lee, wil af van de merken die al even aan populariteit verliezen in de Verenigde Staten. Zo zouden vrouwen steeds liever yogabroeken of duurdere jeansmerken dragen. Levi's is een van de weinige grote jeansmerken die aan die dalende trend ontsnappen. 

Mocht het tot een verkoop komen, dan hangt aan de jeansdivisie van VF ondanks een omzetdaling met 5 procent de jongste drie jaar wellicht een prijskaartje van meerdere miljarden dollar. VF, dat een marktwaarde van 38 miljard dollar heeft nadat het aandeel het afgelopen jaar ruim 50 procent hoger ging, is ook eigenaar van onder andere Vans, Timberland, The North Face en ruim twintig andere kledingmerken.

Lee en Wrangler kennen een rijke geschiedenis. Vandaag zijn het modemerken, maar oorspronkelijk werden ze gemaakt voor cowboys en arbeiders. Lee bestaat al sinds 1912 en zag het licht als werkplunje voor fabriekspersoneel. Wrangler werd in 1947 opgericht door rodeoliefhebbers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content