Zalando levert pakjes op dag van bestelling

©Bloomberg

Wie vandaag een pakje bij Zalando bestelt, moet enkele dagen geduld hebben voor het thuis geleverd wordt. Maar daar wil de Duitse kledingwebwinkel iets aan doen. In Duitsland begint een proefproject met leveringen op de dag van bestelling.

Het proefproject loopt in Berlijn en Keulen. Mensen die voor 16 uur een bestelling doen, krijgen hun pakket 's avonds al aan. Voorlopig is de service gratis. Als het een succes wordt, wil Zalando de dienst uitbreiden naar andere Duitse grootsteden of drukbevolkte gebieden zoals het Ruhr-gebied.

Retourkoerier

Het is niet het enige experiment dat Zalando uitvoert. In Londen test de Duitse webwinkel een project waarbij mensen kleding die hen niet aanstaat of die niet past, kunnen terugsturen via een koerier. Tot nu moeten Zalando-shoppers die niet tevreden zijn hun retourpakketje naar een postpunt brengen.

Door met nieuwe diensten te experimenteren wil Zalando ervoor zorgen dat het blijft groeien. Dit jaar zal de webwinkel sneller groeien dan verwacht. Vorige maand kondigde Zalando aan dat het een nieuw magazijn zal openen in Duitsland. Daar zullen duizend mensen aan de slag kunnen. Het depot ligt in Duitsland, in de buurt van Straatsburg. Vanuit het magazijn zullen Frankrijk, Zwitserland en Zuid-Duitsland worden beleverd.

Andere continenten

De Duitsers zijn actief in Europa en zijn niet meteen van plan om naar andere continenten te trekken, zegt operationeel directeur David Schröder aan Retail Gazette. 'Onze focus ligt op Europa, waar we snel groeien. We hebben nog heel wat werk om onze klantenservice nog beter te maken.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud