'Zaterdag uitverkoop bij Brantano'

Opnieuw rijst de vraag of de geplande uitverkoop kan doorgaan. ©Photo News

De curatoren van de failliete schoenwinkelketen Brantano willen zaterdag een uitverkoop organiseren. 'Al lijkt dat niet te lukken', zeggen de vakbonden. 'Het personeel wil eerst duidelijkheid over de toekomst.'

De curatoren planden de voorbije weken meerdere keren een grote uitverkoop bij Brantano, maar telkens mislukte dat. Met een uitverkoop zou de keten haar zomercollectie - die straks grotendeels niets meer waard is - kunnen omzetten in cash. Daarmee kunnen schuldeisers worden betaald. FNG had 734 miljoen euro schulden.

Het personeel houdt de boot af, want het wil duidelijkheid over de toekomst.
Sven De Scheemaeker
ACV Puls

De curatoren doen nu een nieuwe poging, melden de vakbonden. De vier curatoren waren donderdag onbereikbaar. 'Ze riepen vanochtend de regiomanagers samen met de vraag om de uitverkoop zaterdag mogelijk te maken', zegt Sven De Scheemaeker van vakbond ACV Puls.

De vraag rijst of de plannen kunnen doorgaan. 'Het personeel houdt de boot af, want het wil duidelijkheid over de toekomst.'

Uitkomst

Bijna een week geleden moesten kandidaat-overnemers hun bod indienen, maar nog altijd is er geen uitkomst. Er is nog maar één kandidaat-koper: de Duitse schoenengroep Deichmann. De andere kandidaat, het Nederlandse Ziengs, trok zich woensdag terug. Dat de winkels zo lang dicht bleven, deed de Nederlanders afknappen.

Ook donderdag was er geen nieuws over de overname van Brantano. Eerder raakte bekend dat de modegroep CRG (JBC) de FNG-ketens Fred & Ginger, CKS en Baker Bridge overneemt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud