Advertentie
Advertentie

10.000 Japanse vrijwilligers passen voor Olympische Spelen

©REUTERS

Van de 80.000 vrijwilligers die zich aangemeld hebben om de Olympische Spelen in Tokio te ondersteunen, hebben er nu al 10.000 afgehaakt. Ze vinden een massa-evenement in volle coronacrisis niet kunnen.

Dat een achtste van de vrijwilligers op anderhalve maand voor de start van de Olympische Spelen er de brui aan geeft, wordt gemeld door het Japanse televisiestation NHK op basis van gesprekken met het plaatselijke organisatiecomité.

De leegloop illustreert hoe de bevolking tegenover het gigantische sportevenement staat. Uit een rondvraag van een Japanse krant bleek begin mei nog dat 83 procent van de inwoners de Olympische Spelen liever kwijt dan rijk is. Japan gaat momenteel gebukt onder een vierde coronagolf en zag zich genoodzaakt de noodtoestand uit te roepen.

Weinig prikken

Ook medische experts vinden het geen goed idee om de verzamelde sportwereld van 23 juli tot 8 augustus naar het Aziatische land te halen. Amper 7,8 procent van de Japanners heeft al een eerste prik gekregen. De sceptische houding van de Japanners over internationale vaccins en aanhoudende problemen met het reservatiesysteem voor een vaccinatie hielpen de zaken niet vooruit.

De Olympische Spelen hadden normaal in 2020 moeten doorgaan, maar de pandemie stak daar een stokje voor. Een nieuw uitstel is voor de Japanse regering en het Internationaal Olympisch Comité niet aan de orde. Zij zwaaien met Playbooks - specifieke draaiboeken met rechten en plichten voor atleten, coaches, sponsors, journalisten. Die maken van de Olympische Spelen één grote bubbel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud