Advertentie

De Keersmaecker haakt af als voorzitter Voetbalbond

François De Keersmaecker. ©Photo News

François De Keersmaecker stelt zich niet meer kandidaat als voorzitter van de Belgische Voetbalbond. Hij heeft het gevoel 'onvoldoende steun te genieten'.

De Belgische Voetbalbond (KBVB) kiest zaterdag een nieuwe voorzitter. Dat wordt al zeker niet de 59-jarige François De Keersmaecker, die de bond sinds 2006 leidde. Hij haakte vrijdag af als kandidaat.

'Ik heb enorm veel geïnvesteerd in de Belgische voetbalbond en er veel voor teruggekregen, maar de afgelopen tijd begon de werkdruk me op te breken', zei De Keersmaecker. 'Zonder spijt en met de totale overtuiging goed werk te hebben geleverd, neem ik afscheid van de KBVB.'

Gérard Linard duikt op als rivaal

De Keersmaecker gaf er de brui aan omdat eerder deze week onverwacht een tegenkandidaat was opgedoken. De 74-jarige Gérard Linard, voorzitter van de Waalse amateurclubs, liet weten dat hij een gooi naar het voorzitterschap zou wagen.

Meteen was duidelijk dat de positie van De Keersmaecker wankelde. Linard kreeg namelijk de steun van de profclubs uit de Pro League, die al langer ontevreden zijn over het beleid van de bondsvoorzitter.

Bij de verkiezing van voorzitter zijn de stemmen verdeeld over de profclubs - die acht stemmen hebben -  en de Vlaamse en Waalse amateurs - die elk zeven stemmen hebben. Omdat Linard sowieso de steun had van 'zijn' Waalse amateurs én de profs leek De Keersmaecker kansloos.

Nieuwe Vlaamse kandidaat?

Er waren de afgelopen dagen al geruchten dat De Keersmaecker de eer aan zichzelf zou houden. Daarop liet de voorzitter van de Vlaamse amateurs, Gilbert Timmermans, weten dat hij overweegt zich kandidaat te stellen.

'Omdat er een Vlaamse tegenkandidaat moet zijn voor Linard', zei de 72-jarige Timmermans vrijdag in De Standaard. 'Of vindt u het normaal dat de voorzitter van de KBVB alleen het Frans machtig zou zijn?'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud