Deceuninck nieuwe hoofdsponsor wielerploeg Patrick Lefevere

De ploeg Quick Step heet vanaf volgend jaar Deceuninck - Quick Step ©Photo News

De wielerploeg van Patrick Lefevere wordt vanaf volgend jaar mee gesponsord door de pvc-profielenmaker Deceuninck. Dat maakte hij zopas bekend op een persconferentie.

Het wielerteam van onder anderen Zdenek Stybar, Philippe Gilbert en Iljo Keisse wordt voor minstens drie jaar mee gefinancierd door het beursgenoteerde West-Vlaamse bedrijf.

CEO Francis Van Eeckhout staat bekend als een wielerfanaat die de koers een warm hart toedraagt. Deceuninck  sprong eerder dit jaar ook in de bres toen het horlogemerk Rodania stopte met het sponsoren van de voorwagen op de Vlaamse koersen.

Met deze deal komt het merk voortaan nog meer in beeld. Het zal zijn plekken op de shirts en broekjes wel moeten delen met de bestaande sponsor Quick-Step, van de gelijknamige laminaatvloeren. De ploeg van Lefevere gaat vanaf volgend jaar door het leven als ‘Deceuninck-Quick Step’.

Het gaat om een overeenkomst voor langere duur, maar hoelang werd niet bekendgemaakt. De toekomst van de ploeg van Patrick Lefevere is evenwel zeker voor vier jaar verzekerd, zo klinkt het.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect