Golazo rijft grootste Duitse atletiekmeeting binnen

ISTAF Berlijn is Duitslands oudste en grootste atletiekmeeting en wordt georganiseerd in het Olympisch stadion.

Het Vlaamse sportbedrijf Golazo neemt een meerderheidsbelang in het bedrijf achter ISTAF Berlijn, het grootste atletiekevenement in Duitsland. Het legt parallel ook de hand op La Parisienne, een Parijse stadsloop voor vrouwen.

Het bedrijf van de ex-Olympische fond-loper Bob Verbeeck organiseert jaarlijks 600 sportevents voor 1,2 miljoen mensen in binnen- en buitenland, zoals onder meer in eigen land de Memorial Van Damme, Antwerp Ten Miles en de Brussels Marathon. Die al lange lijst wordt nog wat langer via twee overnames: ISTAF Berlijn en La Parisienne maken voortaan deel uit van de Golazo-groep.

ISTAF - voluit Internationales Stadionfest - is Duitslands oudste en grootste atletiekmeeting en gaat door in het Olympisch stadion in Berlijn. Het is bijna een eeuw oud en één van de klassieke topmeetings in Europa. De indoorversie is eveneens bij de deal betrokken.

'De samenwerking met Golazo geeft ons de kans om Berlijn nog te versterken als dé plaats voor topatletiek en de beide meetings nog verder te doen groeien', zegt Martin Seeber, die de vennootschap achter de Berlijnse meetings ook na de deal blijft leiden. 'Hoewel beide evenementen diep geworteld zitten in Berlijn met sterke partners uit de regio kunnen we voldoende synergieen creëren op het vlak van marketing, internationale groei en de manier waarop we onze sport brengen.'

Golazo organiseert in Duitsland al andere events, zoals de loopwedstrijd 'Berlin läuft!', de marathon van Düsseldorf en meerdere stadslopen ('urban trails').

Eiffeltoren

De Vlaamse groep legt tegelijkertijd ook de hand op La Parisienne. Dat is een loopwedstrijd die exclusief voorbehouden is aan vrouwen op een parcours van 7 kilometer met start en aankomst onder de Eiffeltoren. Het parcours loopt door het hart van de Franse hoofdstad, langs de kaaien van de Seine en over de Champs Elysées. In september liepen 24.700 vrouwen mee in de 23e editie van de stadsloop.

Het is niet de eerste stap van Golazo in Frankrijk, verre van. De Vlaamse groep organiseert er onder meer al de halve marathon van Disneyland Parijs en vertegenwoordigt er de polsstokspringern Renaud Lavillenie, wielrenster Pauline Ferrand-Prévot en triatleet Vincent Luis. Golazo organiseert ook meer dan 15 recreatieve fietstochten bij onze zuiderburen.

Multinational

De focus van Golazo verschuift beetje bij beetje van België naar buurlanden Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en vooral Nederland. Om zijn groeiplannen te realiseren, haalde oprichter Bob Verbeeck, tot nu de enige eigenaar van Golazo, in het voorjaar vers geld en expertise bij investeerders op. Het doel? Definitief de stap zetten van Belgische kmo naar echte multinational.

Hij verkocht bij die transactie een deel van zijn bedrijf - in totaal 20 procent van de aandelen - aan een groep van negen Belgische en Nederlandse investeerders. Bij die investeerders zitten prominente namen uit het Belgische en Nederlandse bedrijfsleven zoals de Belgische ex-postbaas Johnny Thijs en de Nederlander Duco Sickinghe, de gewezen topman van het telecombedrijf Telenet. Andere opvallende namen zijn die van Steven Buyse en Michael Lavrysen, twee Belgen die actief zijn bij het investeringsfonds CVC.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect