Michael Verschueren in voetsporen van 'Mister Michel' bij Anderlecht

Michael Verschueren en Marc Coucke in het Constant Vanden Stockstadion. ©Photo News

De zoon van het legendarische clubboegbeeld Michel Verschueren zou sportief directeur van RSCA worden. Hij kent het huis door en door en beschikt over een uitgebreid adressenboekje.

Het plan ligt op tafel om Michael Verschueren (47) mee de sportieve lijn van RSC Anderlecht te laten bepalen, melden de Mediahuis-kranten dinsdag. Dat is het resultaat van een analyse die voorzitter Marc Coucke liet uitvoeren na de pijnlijke uitschakeling in Europa en de teleurstellende eerste helft van het seizoen.

Anderlecht wil het nieuws voorlopig bevestigen noch ontkennen. 'De club bekijkt haar opties om haar sportieve departement te versterken', klinkt het.

Coming man

De keuze voor Verschueren lijkt logisch, want als zoon van de legendarische clubmanager 'Mister Michel' kent hij de club door en door. De coming man werkt al jaar en dag voor paars-wit, maar opereerde vooral op de achtergrond.

Daar kwam verandering in toen Anderlecht bijna een jaar geleden aan Coucke werd verkocht. Verschueren wordt gezien als de architect van die deal en won erdoor aan gewicht. Na de overname hield hij 5 procent van de aandelen in handen. De jongste tijd trad hij steeds meer op het voorplan. Zo werd hij almaar vaker bij jeugdmatchen gespot en ging hij mee op verre verplaatsingen, terwijl hij dat vroeger niet deed.

Goede banden met grote clubs

De fans juichen het nieuws van dinsdag toe, want ze dragen de zoon van het clubboegbeeld op handen. Verschueren beschikt over de nodige geloofsbrieven. Hij heeft als CEO van het marketingbureau Wunderman België, dat gespecialiseerd is in communicatie voor de medische en farmasector, ervaring als bedrijfsleider en zit als enige Belg mee in de cockpit van de ECA, de federatie van Europese clubs.

Hij neemt er grote beslissingen over financiële fairplay en over sportieve en commerciële wijzigingen in het Europese voetbal. En hij staat er in direct contact met de topmannen van grote clubs als Juventus en Barcelona. Een adressenboekje dat Coucke, met wie Verschueren een goede band heeft, erg bekoort.

Wat met Devroe?

De keuze voor Verschueren wil niet zeggen dat de huidige sportief directeur Luc Devroe opzij wordt gezet. Devroe is al jaren de sportieve rechterhand van Coucke, maar krijgt de schuld van het weinig succesvolle transferbeleid. Hij krijgt waarschijnlijk een andere rol in de club.

Verschueren treedt in de voetsporen van zijn vader, die van 1980 tot 2003 de sportieve baas van RSC Anderlecht was. De overlevering wil dat die zijn zoon Michel wilde noemen, maar op het njet van een Vlaamsgezinde gemeenteambtenaar stootte. Verschueren studeerde economie en ging daarna als ondernemer aan de slag. Hij kwam bij de gemeenteraadsverkiezingen op voor Open VLD in Dilbeek, maar werd niet verkozen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n