Advertentie

Nieuw bedrijf Wouter Vandenhaute gaat topsporters coachen

Romelu Lukaku is één van de topvoetballers die gecoacht werden door Peter Smeets die het nieuwe bedrijf mee opricht. ©Photo News

Tv- en sportondernemer Wouter Vandenhaute richt samen met Peter Smeets en Bob Claes, twee ervaren voetbalmanagers, Let’s Play op. Het bedrijf gaat totaalbegeleidingen aanbieden aan topsporters.

De aankondiging van het nieuwe topsportbedrijf komt twee maanden nadat Vandenhaute zijn vertrek uit de tv-wereld aankondigde. In maart werd bekend dat hij zijn aandeel in de televisieholding De Vijver Media – die onder meer het door hem opgerichte productiehuis Woestijnvis omvat - aan Telenet gaat verkopen.

Het was toen al duidelijk dat Vandenhaute meer tijd en geld in zijn andere grote passie, de sportbusiness, zou steken. Zijn start-up ‘Let’s Play’ belooft in een persbericht om ‘360°-begeleiding’ aan topsporters aan te bieden. In een eerste fase zal het om voetballers gaan, maar later moeten ook andere sporttakken aan bod komen.

De initiële keuze voor voetbal is geen toeval. De partners met wie Vandenhaute in zee gaat, zijn gepokt en gemazeld in de voetbalwereld.

Peter Smeets (50) voetbalde tijdens zijn lerarenopleiding bij Racing Jet Bruxelles. Na 14 jaar als onderwijzer stapte hij terug de voetbalwereld in als begeleider van jeugdspelers en toptalenten van RSC Anderlecht.

Hij coachte er onder meer Romelu Lukaku, in de periode dat Woestijnvis de docu-reeks ‘De school van Lukaku’ draaide. Smeets is de oprichter van het ‘Purple Talents’-programma dat probeert om studie en topsport te combineren Hij begeleidde ook de comeback van spelers als Anthony Vandenborre naar het WK Voetbal in Brazilië en van Frank Boeckx naar de Belgische titel met Anderlecht.

De derde oprichter van Let’s Play, Bob Claes (33), is een Vlerick-marketeer die in de sportsector aan de slag ging. In 2010 werd hij bij Topsportlab de rechterhand van de CEO als marketing en sales manager. Bij voetbalclub Standard Luik werd hij in 2011 commercieel directeur en lid van de marketingcommissie van de Pro League. Hij klom later op tot algemeen directeur, maar verliet Standard in het najaar van 2016.

De dagelijkse leiding van het nieuwe bedrijf komt in handen van Smeets en Claes, terwijl Vandenhaute het project ‘vanop de achtergrond’ steunt.

Vandenhaute (56) blijft overigens voorzitter van de Raad van bestuur van De Vijver Media (Woestijnvis en VIER) en bezieler van Flanders Classics.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud