AG Insurance nieuwe hoofdsponsor Memorial Van Damme

AG Insurance wordt de nieuwe titelsponsor van de Memorial Van Damme. - Photo News ©Photo News

AG Insurance, de Belgische verzekeringstak van Ageas, is de nieuwe titelsponsor van de atletiekmeeting Memorial Van Damme. AG Insurance volgt Belgacom op, die wel nog één van de partners van het evenement blijft.

Tot vorig jaar waren atletiektoppers aan het werk op de 'Belgacom Memorial Van Damme', vanaf dit jaar zullen ze dat doen op de 'AG Insurance Memorial Van Damme'. Belgacom besloot eind 2012 dat 2013 het laatste jaar als titelsponsor zou zijn, vanaf 2014 neemt AG Insurance de stok over. 

Belgacom stopte er vorig jaar mee als naamsponsor, omdat het zich meer wou gaan richten op recurrente sporten zoals voetbal en wielrennen, die Belgacom het hele jaar door visibiliteit geven. 

'We zijn zeer blij met AG Insurance als nieuwe partner', zegt Bob Verbeeck, gedelegeerd bestuurder van de Memorial. 'Daarmee krijgen we opnieuw een Belgisch bedrijf als title partner. Een partner dan nog die vol inzet op beweging, gezondheid en sportbeoefening, meer kan het grootste sportevenement van ons land zich niet wensen.'

De Memorial vindt dit jaar plaats op 5 september in het Koning Boudewijnstadion, al de 38ste editie van het evenement. Die locatie zal nog kunnen meegaan tot 2020, maar daarna verhuist het nationaal stadion van de Rode Duivels naar parking C. Dat nieuwe stadion zal geen atletiekpiste hebben en dus zal de Memorial op zoek moeten naar een eigen onderkomen. De eerste atletieknaam op de affiche is Renaud Lavillenie, die onlangs het 21 jaar oude wereldrecord indoor polstokspringen van Sergei Boebka verbeterde.  

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud