Advertentie

Amerikaans bedrijf legt beslag op voetbalclub KV Kortrijk

Herve Kage (KV Kortrijk) en Maxime Lestienne (Standard) vechten om de bal tijdens een match in de Jupiler Pro League. ©BELGA

De Belgische voetbalclub raakt verwikkeld in een juridisch gevecht tussen de Amerikaanse retailer RadioShack en een bedrijf van KV Kortrijk-eigenaar Vincent Tan.

General Wireless, het bedrijf achter de Amerikaanse elektronicaretailer Radioshack, meldt in een persbericht dat de inbeslagname van de Belgische eersteklasser het gevolg is van een internationale arbitragebeslissing in New York. Het Amerikaanse bedrijf zegt dat het retailbedrijf Berjaya Retail S. Berhad die arbitragebeslissing niet heeft nageleefd en dat daarom bezwarend beslag is gelegd op activa van de eigenaar, Vincent Tan.

De Maleisische zakenman Vincent Tan is eigenaar van de voetbalclub. ©BELGA

Tan, een Maleisische zakenman, heeft via Berjaya Corporation en Berjaya Retail belangen verschillende bedrijven, waaronder Starbucks, Wendy's, Krispy Kreme, 7-11, Singer en Kenny Rogers. 

De Maleisiƫr is al enkele jaren eigenaar van KV Kortrijk en bezit ook Cardiff City, de Los Angeles Football Club en FK Sarajevo. Tan zou bezig zijn met de verkoop van KV Kortrijk. Er is sprake van een overnameprijs tussen 10 en 15 miljoen euro. Het beslag kan wel implicaties hebben bij een verkoop. General Wireless kan de verkoop niet blokkeren, maar kan wel eisen dat het bedrijf betaald wordt uit de opbrengst van de verkoop.

Bronnen rond de club maken zich geen grote zorgen. Het betreft enkel bewarend beslag op de aandelen van Vincent Tan in het bedrijf boven de voetbalclub, de cvba Kortrijk Voetbalt. Er is geen enkele schuldverplichting bij de club zelf, waardoor de dagelijkse werking niet geraakt wordt. Het beslag kan sowieso nog aangevochten worden bij de beslagrechter.

Radioshack

General Wireless Operations Inc. is een retailer actief in consumentenelektronica. Vier jaar geleden nam het bedrijf het merk RadioShack over dat bekend is als sponsor van de wielerploeg van Lance Armstrong. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud