Armstrong spreekt... maar zwijgt over doping

Ex-wielrenner Lance Armstrong heeft voor het eerst sinds de dopingbeschuldingen door het USADA in het openbaar gesproken. Maar hij verwees niet rechtstreeks naar het schandaal.

De 41-jarige Armstrong, vandaag actief als triatleet, gaf een speech in Texas op een evenement om de 15de verjaardag van zijn liefdadigheidsorganisatie 'Livestrong' te vieren. 

Armstrong bekende dat hij door een moeilijke periode gaat. 'Het zijn moeilijke weken geweest. Voor mij, voor mijn familie, voor mijn vrienden, voor de organisatie. Ik heb me al beter gevoeld... maar ook al slechter.'

Het Amerikaanse anti-dopingagentschap USADA publiceerde vorige week een rapport van 1.000 pagina's waarin Armstrong beschuldigd wordt de spilfiguur te zijn in een systematisch en jarenlange dopingschema. Het rapport bulkt van de getuigenissen en bekentenissen van ex-ploegmaats. Sponsors Nike en AB InBev knipten de banden door met Armstrong.

Naar dat schandaal verwees Armstrong niet. De winnaar van 7 edities van de Tour de France houdt nog steeds vol dat hij onschuldig is. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud