België dreigt met miljoenenclaim tegen FIFA

Francois de Keersmaecker, voorzitter van de Belgische voetbalbond. ©Photo News

Als wordt bewezen dat er werd gesjoemeld bij de toewijzing van het WK voetbal 2018 aan Rusland zal ons land 4,5 miljoen euro eisen van de wereldvoetbalbond.

'Als fraude wordt bewezen, lijkt het mij evident dat we een schadevergoeding vragen', zegt François De Keersmaecker, voorzitter van de Belgische voetbalbond in het Nieuwsblad.

België greep samen met Nederland naast de organisatie van het WK in 2018. Het gelobby en de voorbereidingen voor de kandidatuur kostten de lage landen  samen 9 miljoen euro (4,5 miljoen per land).

De Vlaamse minister van Sport Philippe Muyters benadrukt dat fraude eerst moet worden vastgesteld. 'Maar als het zo ver is, zullen wij zeker overleg plegen met Nederland om een gezamenlijke claim te leggen', zegt Muyters.

Ook de Nederlandse sportminister Edith Schippers (Sport) overweegt stappen te zetten tegen de FIFA als het Amerikaanse en Zwitserse onderzoek corruptie bij de bond kan aantonen.

Naast België en Nederland gaf Rusland ook het nakijken aan het gezamenlijke dossier van Portugal en Spanje en aan Engeland.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud