Advertentie
Advertentie

Berlusconi verkoopt 48 procent van AC Milan

©REUTERS

De Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi heeft het licht op groen gezet voor de verkoop van 48 procent van voetbalclub AC Milan aan een consortium onder leiding van de Thaise zakenman Bee Taechaubol.

Het Aziatisch consortium krijgt acht weken om de exclusieve onderhandelingen met Fininvest, de holding van Il Cavalieri, tot een goed einde te brengen;

Berlusconi behoudt de meerderheid van de aandelen en blijft voorzitter, maar vriend en vijand spreken nu reeds van een historische gebeurtenis bij de club waar Berlusconi sinds de jaren tachtig alleenheerser was. AC Milan was drie decennia lang een strategische schakel in het media- en politiek imperium van de flamboyante zakenman en omstreden politicus. 

AC Milan is 18-voudig Italiaans kampioen en won al 7 keer de Champions League. Net als haar voorzitter is de club al enige tijd aardig over haar hoogtepunt heen. De laatste titel dateert van 2011. Volgens Fininvest moet de intrede van de nieuwe aandeelhouders de club opnieuw aan de top brengen.  De herlancering van het merk AC Milan, vooral in Azië, zou daarbij cruciaal zijn. 

Hoeveel wordt betaald voor de 48 procent, is niet bekend gemaakt. De club wordt gewaardeerd op zo’n 1 miljard euro. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud