Beursactivist Elliott krijgt AC Milan in handen

AC Milan komt in handen van de Amerikaanse investeringsgroep Elliott. ©REUTERS

De Amerikaanse investeringsgroep Elliott, die bekendstaat als een activistische aandeelhouder, neemt de Italiaanse voetbalclub over van de Chinese zakenman Li Yonghong.

Elliott leende vorig jaar 300 miljoen euro aan een consortium onder leiding van Li Yonghong om de noodlijdende voetbalclub over te nemen van de Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi. Maar omdat Yonghong de lening niet op tijd heeft terugbetaald, komt de club nu in Amerikaanse handen.

De Europese voetbalbond UEFA besliste vorige maand om AC Milan, dat zich geplaatst heeft voor de Europa League, komend seizoen niet in Europa te laten aantreden. De club gaf de afgelopen drie jaar aanzienlijk meer geld uit dan dat het binnenhaalde en overtrad daarmee de regels voor Financial Fair Play.

De Chinezen trokken vorig jaar voor bijna 200 miljoen euro aan nieuwe spelers aan. Daar stonden slechts enkele tientallen miljoenen euro's aan inkomsten tegenover.

Elliott heeft aangekondigd 50 miljoen euro uit te trekken om de financiën van de club op orde te brengen. Later wil het bedrijf nog meer in de club investeren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content