opmerkelijk

Brazilië organiseert Copa America na afhaken Colombia en Argentinië

©AFP

De Copa America zal niet in Argentinië worden gespeeld. Dat heeft de Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol laten weten via Twitter, amper twee weken voor de start van het landentoernooi. Brazilië neemt over.

De beslissing heeft alles te maken met de coronapandemie die in Argentinië een nieuwe opstoot kent. 'Conmebol deelt mee dat het gezien de huidige omstandigheden heeft besloten om de organisatie van de Copa America in Argentinië op te schorten', klinkt het in een verklaring. De voetbalbond laat nu via Twitter weten dat Brazilië inspringt als gastland voor het toernooi.

Eerder was al gebleken dat een meerderheid van de nochtans voetbalgekke Argentijnen vond dat het land de Copa beter niet zou organiseren. De coronapandemie slaat er woest om zich heen, met vorige week een recordaantal van 41.080 besmettingen.

De Copa America werd door de coranapandemie al een jaar uitgesteld. Aanvankelijk zou het toernooi tussen tien Zuid-Amerikaanse landen, dat dit jaar van 13 juni tot 10 juli op het programma staat, in Argentinië en in Colombia gespeeld worden. Colombia viel echter eerder al af nadat het had gevraagd het Zuid-Amerikaanse toernooi uit te stellen van juni naar november, gezien de gespannen politieke situatie in het land.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud