Advertentie
opmerkelijk

Chinezen gaan Standard sponsoren

Binnenkort komt naast het logo van VOO ook dat van Cainiao te staan op de Standard-shirts. ©BELGA

Cainiao, de logistieke tak van Alibaba, gaat de voetbalclub Standard de Liège sponsoren. De Chinese cargospeler is sinds een paar jaar actief in de schaduw van de Luikse luchthaven.

Er komt een nieuw logo op de truitjes van de spelers van de Luikse voetbalploeg Standard. Cainiao, de logistieke tak van de Chinese webreus Alibaba, wordt sponsor. Cainiao zal niet alleen zichtbaar zijn op de outfits - op de mouwen bij de mannen, aan de voorkant bij de vrouwen -, maar ook rond het hoofdstadion en de trainingsvelden.

Standard omschrijft de sponsordeal als een belangrijke stap voor de Chinese speler in cargotransport, die zijn activiteiten in België - in de schaduw van de Luikse luchthaven - nog maar net heeft opgestart. 'Cainiao heeft sinds het begin van zijn vestiging in Grâce-Hollogne een discrete maar sterke betrokkenheid getoond in het steunen van de lokale gemeenschappen. Het heeft bijvoorbeeld medisch materiaal gedoneerd bij de uitbraak van de coronapandemie en een fonds opgericht om slachtoffers van de overstromingen in de regio te helpen.'

Vorige maand nog nam de eigenaar van Standard Luik, Bruno Venanzi, de consultant PwC in de arm om een investeerder voor de club te zoeken. Hij is niet langer bereid zijn persoonlijke fortuin in de club te stoppen. Standard zit financieel in slechte papieren. De club moet op alle mogelijke manieren cash hamsteren om aan al zijn financiële verplichtingen te voldoen. Meerdere partijen - zowel privépersonen als financiële spelers - hebben zich al gemeld, maar er is nog geen beslissing gevallen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud