Club Brugge bevestigt uitstel beursgang

Kapitein Ruud Vormer in actie tijdens de verliespartij tegen RAFC. ©Photo News

Voetbalclub Club Brugge trekt voorlopig dan toch niet naar de beurs. Dat vernam De Tijd van verschillende bronnen en wordt intussen bevestigd door de voetbalploeg.

Door 'marktomstandigheden' stelt Club Brugge zijn geplande beursdebuut uit. Alle inschrijvingen op de aangeboden aandelen worden ongedaan gemaakt en alle inschrijvingsbetalingen zullen worden teruggestort. Het gaat om uitstel, geen afstel, zegt Club.

De beursgang van de voetbalclub zat in de laatste rechte lijn. Maar er waren al signalen dat de operatie niet van een leien dakje liep. Zo was er een volledige radiostilte over de operatie, terwijl traditioneel bij een beursgang voor het einde van de intekenperiode aangegeven wordt wanneer alle aangeboden aandelen een koper hebben gevonden of als de vraag toelaat de prijsvork te vernauwen. Dat gebeurde hier niet.

Volgens waarnemers zou het veel aantrekkelijker zijn geweest als deels nieuwe aandelen waren verkocht.

Aura

Dat Club Brugge alleen bestaande aandelen op de markt brengt en op middellange termijn geen dividend zal betalen, maakte het dossier minder aantrekkelijk, luidt het hier en daar. Bovendien heeft Club in het buitenland niet het aura dat het in België heeft. ‘Het zou veel aantrekkelijker zijn geweest als deels nieuwe aandelen waren verkocht. Dat zou voor beleggers een heel ander verhaal geweest zijn’, zeggen meerdere waarnemers.

Ter herinnering: de aandeelhoudersgroep rond voorzitter Bart Verhaeghe wilde 30 à 40 procent van de Club-aandelen verkopen. De operatie waardeert de landskampioen op maximaal 258 miljoen euro.

Club Brugge wilde geen verdere commentaar kwijt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud