Colombiaan Bernal in geel naar Parijs

Egan Bernal ©REUTERS

De jonge Colombiaan Egan Bernal wint zonder ongelukken zondag de Tour de France. In de laatste bergetappe zaterdag kwam hij niet meer in de problemen.

De Italiaan Vincenzo Nibali won zaterdag de door noodweer sterk ingekorte bergrit met aankomst in het skioord Val Thorens.

De leidersplaats van Egan Bernal kwam op geen enkel moment tijdens de tot 60 kilometer ingekorte etappe in gevaar. De 22-jarige Colombiaan van Ineos vat zondag in de gele trui de slotrit richting Champs Elysées in Parijs aan en wint behoudens ongelukken de Tour de France.

Bernal heeft 1 minuut en 11 seconden voorsprong op zijn Britse ploegmaat Geraint Thomas. Op 1 minuut en 31 seconden volgt de Nederlander Steven Kruijswijk. De Fransman Julian Alaphilippe, die lang in het geel reed, is teruggevallen naar de vijfde plaats.

Bernal wordt de eerste Colombiaanse winnaar van de grootste rittenkoers ter wereld, en ook de op twee na jongste in de geschiedenis van de Tour. 'Dit is een triomf voor een heel land, zei Bernal in een reactie na de rit naar Val Thorens over zijn nakende zege. 'Enkele jaren geleden keek ik nog op televisie en dacht ik dat het onmogelijk was.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud