Coucke overweegt nieuw Anderlechtstadion in Neerpede

Anderlecht-voorzitter Marc Coucke (rechts) met zijn general manager Luc Devroe. ©Photo News

Anderlecht-voorzitter Marc Coucke blaast de stadionplannen van zijn club nieuw leven in. In het VRT-reportageprogramma 'Pano' schuift hij de piste van Neerpede naar voren, al noemt hij een renovatie van het huidige stadion 'de eerste optie'.

In de reportage, die morgen wordt uitgezonden, noemt Coucke de piste om een nieuw stadion te bouwen aan het oefencomplex van Anderlecht in Neerpede een 'vanzelfsprekende' optie. Al sluit hij ook andere pistes niet uit, zoals een renovatie van het huidige stadion of een totaal andere locatie in het Brusselse.

Op dit moment kijkt de ondernemer in de eerste plaats naar een renovatie van het Vanden Stockstadion, de huidige thuisbasis van Anderlecht. 'Dat is in Belgiƫ vaak de gemakkelijkste oplossing, maar nooit de goedkoopste', klinkt het.

De site in Neerpede kan enkele belangrijke troeven voorleggen. Het ligt vlakbij de Ring rond Brussel, nabij twee metrostations en op het grondgebied van de gemeente Anderlecht. De club heeft er nu al zijn oefenterreinen, waardoor dat scenario al vaker de ronde deed.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud