Coucke stopt als voorzitter van de Pro League

Marc Coucke wil zich op Anderlecht concentreren. ©Photo News

Marc Coucke zet een stap opzij als voorzitter van de koepel boven de 24 profclubs. Die positie was voor hem niet langer verenigbaar met het voorzitterschap van RSC Anderlecht, maakte hij vrijdag bekend in een persbericht.

Coucke volgde in juni 2018 Roger Vanden Stock op als voorzitter van de Pro League, maar stelt zijn mandaat nog geen jaar later opnieuw ter beschikking.

'Tijdens mijn mandaat is duidelijk geworden dat er op korte termijn verschillende 'conflicts of interest' zullen ontstaan. In het belang van de geloofwaardigheid van de Pro League en mezelf mag ik geen beslissende rol spelen in belangrijke dossiers', schrijft de Anderlecht-eigenaar in een persbericht.

'Stel dat Anderlecht pas vijfde eindigt in Play-off I en KV Mechelen de beker wint, maar wordt veroordeeld in het onderzoek naar matchfixing, dan beslis ik mee op bondsniveau of Anderlecht Europees speelt', geeft hij een voorbeeld aan Het Laatste Nieuws.

Coucke pleit voor een onafhankelijke voorzitter van de Pro League 'die voldoende affiniteit heeft met het voetbal, maar op geen enkele manier met een Belgische club verbonden is'. 

Het Belgisch voetbal gaat sinds het uitbreken van Operatie Propere Handen door een crisis. In de aanpak daarvan kruipt veel werk, terwijl Coucke eerst tijd in RSC Anderlecht wil investeren, luidt het. 'Daar ligt vandaag mijn prioriteit. Wij staan voor een cruciale transitieperiode die bepalend is voor een succesvolle toekomst van de club.'

De Brusselse club gaat door een erg lastige periode. Na tegenvallende resultaten in de play-offs nam de club afgelopen week afscheid van Fred Rutten als hoofdcoach. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud