Couckes SnowWorld heronderhandelt afspraken met bank

De indoor skihal in Zoetermeer. ©ANP

Na erg magere halfjaarresultaten gaat SnowWorld, de uitbater van indoor skihallen en eigendom van Marc Coucke, opnieuw om de tafel zitten met de bank ABN Amro.

SnowWorld, dat onder meer de indoor skihal in Landgraaf uitbaat, waarschuwde op 15 maart al voor tegenvallende cijfers in de eerste jaarhelft. Door een gebroken boekjaar loopt die nu af. De eerste helft van het jaar is door de timing van het winterseizoen cruciaal. SnowWorld boekt dan meer dan 70 procent van de jaarlijkse omzet. 

Door een heel zachte herfst startte het winterseizoen erg laat, merkt SnowWorld op. Door stevige concurrentie, promoties die niet aansloegen en een relatief vroege krokusvakantie liep de ticketverkoop slecht. In totaal verkocht het ongeveer 10 procent minder tickets in de eerste jaarhelft. Door een prijsverhoging kon het de omzetdaling beperken tot 6,3 procent. 

Alychlo

Ook de ruime bedrijfswinst (ebitda) en de nettowinst vielen lager uit. Het bedrijf voorziet dat die trend voor het hele jaar voortzet. Het geeft ook mee dat het om de tafel gaat zitten met ABN Amro voor de aanpassingen van de bankconvenanten. Tegen het einde van het boekjaar zal SnowWorld niet meer voldoen aan alle vereiste afspraken met de bank, zoals over het minimumkapitaal of de nettoschuld afgezet tegen de ebitda. Dat geeft het zelf toe.  

6,3%
Ticketverkoop
In de eerste jaarhelft viel de omzet van SnowWorld terug met 6,3 procent.

De problemen komen midden in het openbaar overnamebod van Couckes investeringsmaatschappij Alychlo op SnowWorld. Op dit moment heeft de ondernemer 70 procent van het bedrijf in handen. Nog tot 8 mei kunnen aandeelhouders hun aandelen aanbieden. Om beleggers toe te laten die beslissing te maken vervroegde het bedrijf de publicatie van de halfjaarcijfers. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud