'Deloitte redt BMC-wielerploeg'

Wielerploeg BMC, het team van Greg Van Avermaet, kan dankzij de sponsoring van Deloitte en Giant verder fietsen. ©BELGA

Volgens De Telegraaf wordt Deloitte de nieuwe hoofdsponsor en Giant de materiaalsponsor van de wielerploeg BMC. Teambaas Ochowicz zou zo de toekomst van de wielerploeg verzekeren na het overlijden van eigenaar en geldschieter Andy Rihs.

Door het overlijden van Andy Rihs, eigenaar van BMC, moest er op zoek gegaan worden naar een nieuwe geldschieter om de toekomst van de wielerploeg veilig te stellen. Die is nu gevonden. Teammanager Jim Ochowicz heeft Deloitte kunnen binnenhalen als nieuwe hoofdsponsor. Dat meldt de krant De Telegraaf. 

Deloitte is een van de grootste internationale organisaties op gebied van financiële en zakelijke dienstverlening en redt dus het voortbestaan van het team van onder andere Greg van Avermaet, Tejay van Garderen en Richie Porte. Eerder sponsorde Deloitte al het wielerteam van Edvald Boasson Hagen en Mark Cavendish, de Zuid-Afrikaanse continentale wielerploeg Dimension Data.

Materiaalsponsor 

Bovendien gaat er ook een nieuwe materiaalsponsor een contract aan met BMC: Giant, dat eerder een contract had met Team Sunweb, besloot vorige week om Team Sunweb in te ruilen voor Van Avermaet & co. 

Oprichter en geldschieter van BMC, Andy Rihs, stierf midden april aan leukemie. Door de slechte gezondheidstoestand van de Zwitserse zakenman werd Ochowicz eerder al aangesteld om op zoek te gaan naar budget om zijn WorldTour-ploeg volgend jaar aan de startlijn te krijgen. De teambaas vroeg zijn team tijd tot begin mei om een budget bij elkaar te zoeken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content