'Derde kandidaat-koper voor Anderlecht'

Voetbalclub Anderlecht is gegeerd wild. ©BELGA

Een onbekende steenrijke oligarch is de derde kandidaat om voetbalclub Anderlecht over te nemen.

Voorlopig is er geen bod, maar dat zou de komende weken worden voorbereid. Dat bericht Het Laatste Nieuws vrijdag.

Volgens Het Laatste Nieuws zat de bekende Brusselse advocaat Sven Mary deze week in Londen aan tafel met de entourage van de kandidaat-koper. Mary is zelf een Anderlecht-supporter en kent goed de weg binnen de Brusselse voetbalclub. Daarom fungeert de advocaat momenteel als (juridisch) adviseur en bekijkt hij mee de financiële mogelijkheden van de kapitaalkrachtige koper.

Mary zelf bevestigt de interesse, maar wil verder geen commentaar kwijt. Wie de geïnteresseerde is voor wie hij optreedt, is ook onduidelijk. Het zou een oligarch zijn wiens naam nog niet eerder viel in dit voetbaldossier.

Veel interesse

Eerder raakte al bekend dat de steenrijke Russische magnaat Alisher Usmanov (64) zijn zinnen heeft gezet op het kopen van voetbalclub Anderlecht. De andere bekende partij is het duo Paul Gheysens en Wouter Vandenhaute.

De eigendom van RSC Anderlecht is over verschillende partijen verspreid. De familie Vanden Stock - vader Roger en dochters Julie en Claire - heeft volgens onze informatie samen nog 30 procent van de club in handen. De dochters Vanden Stock willen verkopen.

Neef Philippe Collin, zijn vrouw en kinderen hebben nog 16 à 17 procent. Alexandre Van Damme, de grootste Belgische individuele aandeelhouder van AB InBev, heeft zijn belang in RSC Anderlecht tot 15 procent heeft opgebouwd. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud