Advertentie
Advertentie

Drie topclubs willen doorzetten met Super League

De oorspronkelijke plannen voor een Super League werden onder meer na felle protesten van fans snel gekelderd. ©ZUMA Press

Real Madrid, Barcelona en Juventus stellen in een gezamenlijke verklaring dat ze aan een nieuw plan werken om een supercompetitie op te richten.

De drie Europese topclubs reageerden vrijdag op een uitspraak van een Spaanse rechtbank, die de UEFA opdraagt alle juridische stappen tegen Juventus , Barcelona en Real te staken.

'We zijn blij dat we niet langer het onderwerp zullen zijn van voortdurende dreigementen van de UEFA', luidt het.

'Ons doel is om het Super League-project op een constructieve en coöperatieve manier te blijven ontwikkelen, waarbij we altijd rekening houden met alle belanghebbenden in het voetbal: fans, spelers, coaches, clubs, competities en nationale en internationale bonden. We zijn ons ervan bewust dat er elementen van ons voorstel zijn die moeten worden herzien en kunnen worden verbeterd door dialoog en consensus.'

Juventus, Barcelona en Real Madrid behoorden tot de twaalf Europese topclubs die in het voorjaar, tot woede van de UEFA en veel voetbalsupporters, met het plan naar buiten kwamen zich af te splitsen. Het doel was vooral meer onderlinge topduels te krijgen en meer inkomsten te genereren.

Juventus, Barcelona en Real bleven als enige drie achter het idee van een Super League staan. De Engelse clubs trokken zich, ook door protesten van de fans, al snel terug.

De UEFA kan nog in beroep gaan tegen de uitspraak van de Spaanse rechter. Ook het Europees Hof van Justitie kijkt nog naar de zaak, waarbij het onder meer gaat om de monopolistische positie van de UEFA in het Europese voetbal.

'We blijven vertrouwen hebben in het succes van een project dat altijd in overeenstemming zal zijn met de wetten van de Europese Unie', laten de drie clubs weten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud