Duchâtelet haalde nog 10 miljoen uit Standard voor verkoop

Roland Duchâtelet toen hij nog voorzitter was van voetbalclub Standard de Liège. ©BELGA

Roland Duchâtelet, voormalig eigenaar en voorzitter van voetbalclub Standard, haalde net voor hij die club doorverkocht nog 10 miljoen euro uit de nv Standard. Dat blijkt uit een akte in het Belgische Staatsblad en wordt ook bevestigd door de club zelf.

Duchâtelet verkocht Standard in juni aan zijn vicepreses Bruno Venanzi. Die laatste haalde het zo van andere geïnteresseerde partijen. Venanzi maakte zijn fortuin als medeoprichter van de energieleverancier Lampiris.

Wat toen evenwel niet werd bekendgemaakt, maar nu te lezen staat in het Belgisch Staatsblad, is dat de nv Standard de Liège net voor die verkoop een kapitaalvermindering van 10 miljoen euro doorvoerde ten gunste van Duchâtelet. Dat bevestigt de club zelf in een persbericht. 'De nieuwe aandeelhouder werd op de hoogte gebracht van die operatie, die natuurlijk invloed had op de gevraagde aankoopprijs voor de club in juni jongstleden', klinkt het.

Het is niet bekend hoeveel Venanzi betaalde voor het belang van 99,9 procent in de club. Duchâtelet telde zelf in juni 2011 een dikke 30 miljoen euro neer toen hij het meerderheidsbelang in de Belgische eersteklasser overnam van Margarita Louis-Dreyfus. Dat bedrag heeft hij nadien zo goed als volledig gerecupereerd. Eerst met de uitkering van een dividend aan zichzelf, ter waarde van 20 miljoen euro, en in juni dus met de kapitaalvermindering.

De kapitaalvermindering wordt de komende 5 jaar elke 6 maanden in schijven uitgekeerd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud