EVS lijdt onder Olympisch uitstel

©Photo News

Het uitstel van de Olympische Spelen tot 2021 kan weleens een belangrijke impact hebben op de activiteiten en de resultaten van de beursgenoteerde aanbieder van televisiediensten en beeldtechnologie EVS. Het Luikse EVS, bij sportliefhebbers bekend van de snelle herhaling van belangrijke beelden tijdens wedstrijden, is gespecialiseerd in beeldservers voor live sportverslaggeving en is sterk afhankelijk van grote sportmanifestaties.

Het uitstel van de Olympische Spelen is een tweede harde dobber in korte tijd. Onlangs werd ook al beslist dat het Europees kampioenschap voetbal met een jaar wordt verdaagd als gevolg van de coronacrisis. Analisten verlaagden toen het koersdoel van het bedrijf. Ze raamden de directe impact van het uitstel van het EK op 5 miljoen euro en verlaagden de omzetprognose voor dit jaar naar 95 miljoen euro. Dat is beduidend lager dan de 100 à 120 miljoen die het management een maand geleden vooropstelde.

Even jaren zijn meestal goede jaren voor EVS omdat dan veel sportevenementen plaatsvinden. Grote evenementen zoals de Spelen zijn doorgaans goed voor 12 tot 14 miljoen euro omzet.

Een week geleden verklaarde Yvan Absil, financieel directeur van EVS, nog dat hij niet van plan was het dividend te schrappen. EVS beloofde beleggers zeker tot 2022 een dividend van 1 euro bruto, als een soort wachtgeld tot de kwakkelende mediamarkt weer aantrok. Veel mediabedrijven en televisiestations schroefden hun investeringen terug.

Of die beloftes worden behouden, is onduidelijk. Analisten hadden onlangs laten uitschijnen dat EVS, gezien zijn lage koers, een overnameprooi kan worden. Topman Serge Van Herck, die sinds september aan het roer staat van EVS, wou gisteren niet reageren. Het bedrijf komt woensdagochtend voor beurs met een mededeling.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud