FC Barcelona kreeg illegale staatssteun

©AFP

Het Europees Hof van Justitie verwerpt het beroep van de Catalaanse topclub tegen een besluit van de Commissie over illegale Spaanse staatssteun.

De Catalaanse topclub FC Barcelona, die financieel en bestuurlijk in zwaar weer zit, heeft nu ook de laatste ronde verloren in een gevecht met de Europese Unie over oneerlijke belastingvoordelen voor een aantal Spaanse voetbalclubs.

De Europese Commissie had in 2016 het bijzondere belastingregime van vier Spaanse profclubs - FC Barcelona, Real Madrid, Osasuna (Pamplona) en Athletic Club Bilbao - bestempeld als illegale staatssteun en Spanje gelast de regeling stop te zetten en de steun terug te vorderen.

Maar FC Barcelona tekende beroep aan en in 2019 vernietigde het Gerecht van de Europese Unie dat besluit als nietig.

Definitief verworpen

Donderdag heeft het Europees Hof van Justitie op zijn beurt dat arrest nietig verklaard. Het Hof sluit zich aan bij het eerdere oordeel van de Commissie over de belastingregels als illegale staatssteun. Het beroep van FC Barcelona is daarmee definitief verworpen.

De Catalaanse voetbalgrootmacht zit al een tijdje in de hoek waar de klappen vallen. Aan de vooravond van de voorzittersverkiezingen is het gerecht maandagvoormiddag binnengevallen in de clubkantoren. Ex-preses Josep Bartomeu werd gearresteerd voor mogelijke fraude.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud