Advertentie

Federer wint 20ste Grand Slam

Roger Federer won voor de zesde keer de Australian Open. ©Photo News

De Zwitser heeft voor de zesde keer de Australian Open gewonnen. Voor Roger Federer is het de twintigste keer dat hij een Grand Slam wint, een recordprestatie.

De 36-jarige Zwitser versloeg in 5 sets de Kroaat Marin Cilic in de finale van het tennistoernooi in het Australische Melbourne. Het is de zesde keer dat Federer de Australian Open kon winnen.

'Mijn droom is weer uitgekomen, het sprookje gaat door', zei Federer na zijn overwinning. De tenniskampioen kreeg een staande ovatie van het publiek en had tranen in de ogen toen hij zich ritte tot zijn fans. 'Jullie maken me nerveus. Jullie zorgen ervoor dat ik ga trainen. Zonder jullie zou alles anders zijn. Ik houd van jullie, bedankt', klink het.

Record

Voor de nummer twee op de ATP-ranking was het de 96ste toernooizege en de twintigste keer dat hij een grandslamoverwinning op zijn palmares kon schrijven. Daarmee verbetert Federer zijn eigen record.

Met 16 overwinningen is de Spanjaard Rafael Nadal de enige tennisser die in de buurt komt van grandslamkoning Federer. Nadal, de eeuwige aartsrivaal van Federer, staat momenteel echter nog op nummer één van de ATP-ranglijst.

Federer die in 1998 prof werd draait al lang mee aan de wereldwijde top van het tennis en volgens sommigen is hij de beste speler die het proftennis ooit heeft gekend. Ondanks zijn relatief oude leeftijd bewijst Federer met zijn jongste overwinning dat hij nog steeds de koning van de toptoernooien is.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud