FIFA weigert warme WK-matchen te verlaten

De Belgen op training in Genk. Hun wedstrijden worden niet verlaat. ©BELGA

De Internationale Voetbalfederatie (FIFA) gaat niet in op de vraag van de Braziliaanse Spelersvakbond (Fenapaf) om WK-wedstrijden kort na de middag te verlaten.

Fenapaf maakt zich zorgen om het vroege uur van de wedstrijden op het WK. Zo zijn er matchen die al om 13 uur lokale tijd starten, wanneer het nog bijzonder warm en vochtig kan zijn. Die 24 wedstrijden (van de 64) wil Fenapaf met drie uur uitstellen. Bij de matchen zitten België-Algerije (17/06) en België-Rusland (22/06).

Fenapaf besloot op basis van een studie naar de rechter te stappen. Volgens de spelersvakbond zou de FIFA immers alle dialoog rond dit onderwerp vermijden.

De Wereldvoetbalbond beweert echter zelf de nodige studies uitgevoerd te hebben rond de wedstrijduren. Op basis daarvan werden er hier en daar al zaken aangepast.

De Internationale spelersvakbond FIFPro kwam woensdag dan weer met het voorstel om tijdens de wedstrijden extra drinkpauzes in te lassen. Daarop antwoordde de FIFA dat het onderbrekingen van twee minuten zal toelaten. Eén per helft, na 30 minuten spelen, als de temperaturen de 32 graden Celsius overschrijden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud