Advertentie

Frans fonds koopt kunstgras Domo

Kunstgrasvelden bevatten heel vaak zwarte rubberen korreltjes. Vorig jaar werd onderzocht of die gezondheidsrisico's inhielden. ©ANP

Het Franse investeringsfonds Chequers Capital klopt industriële spelers en haalt Sport & Leisure Group binnen voor een onbepaalde prijs.

De verkoop van de kunstgrasactiviteiten van de textielfamilie De Clerck is rond. Chequers Capital richtte onlangs, samen met zijn Belgische vertegenwoordiger Hans Vanoorbeek, de vennootschap SLG Invest op als overnamevehikel. De officiële naam van de kunstgraspoot van Domo is Sport & Leisure Group (SLG). De overnameprijs is niet bekend.

Het Franse investeringsfonds haalde het van drie andere kandidaten. Een daarvan zou FieldTurf geweest zijn, een onderdeel van de groep Tarkett. Die Franse vloerbekledingsreus nam zo'n twee jaar geleden zijn sectorgenoot Desso over, die een grote sportgrasfabriek in Dendermonde had. Domo was toen ook kandidaat.

Het Franse investeringsfonds Chequers is in ons land bekend als de voormalige aandeelhouder van het luchthavenbedrijf TCR, dat actief is in passagierstrappen en ander rollend materieel in luchthavens.

Domo bezat 75 procent van de aandelen van SLG. De rest was in handen van CEO John Penninck. De kans is groot dat hij in de nieuwe kapitaal- en managementstructuur een rol zal blijven spelen.

Marktleider

De kunstgrasdivisie is de laatste activiteit die rechtstreeks gerelateerd is aan de historische tapijtdivisie van de Domo-groep. De divisie, die in Sint-Niklaas de grootste fabriek voor kunstgras in Europa heeft, is goed voor een omzet van 55 miljoen euro en een bedrijfswinst van 4 miljoen.

SLG zou de helft van de Belgische markt controleren en is in onze buurlanden een topvijfspeler. Kunstgras is al jaren een sterke groeier, zowel in het sportsegment als op de residentiële markt.

Tapijtgroep Domo was ooit de grootste tak van het Beaulieu-imperium, maar ze vervelde de jongste jaren tot chemie- en investeringsgroep.

Het tapijtbedrijf werd in 2010 verkocht aan Balta. De kunstgrasactiviteiten bleven uit die deal. Sindsdien bestaat de Domo-groep uit chemie-activiteiten, een vastgoedbedrijf en de investeringsmaatschappij Dovesco. Gregory en Anthony De Clerck investeren via dat vehikel in kleine en middelgrote bedrijven. Dovesco heeft onder meer Belbal (ballonnen), Jims (fitness), interimbedrijf Vivaldis en Labophar (voedingssupplementen) in portefeuille. SLG zit juridisch gezien ook onder Dovesco.

Consultant Deloitte adviseerde de familie De Clerck bij de verkoop van SLG.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud