opmerkelijk

Geluksmunt voor de Rode Duivels

©De Koninklijke Munt

De Rode Duivels krijgen een eigen euromunt. Iedereen kan er in principe mee betalen, maar de munt is vooral bedoeld voor verzamelaars. 'Ik hoop dat ze ons tijdens het WK 2018 geluk brengen', zegt Gérard Linard van de voetbalbond.

De Rode duivels krijgen een eigen euromunt. Het goudkleurige collector's item, een geldig betaalmiddel in heel België, heeft een nominale waarde van 2,5 euro en is net iets kleiner dan een stuk van 2 euro. In totaal komen er maximaal 500.000 Rode Duivels-muntstukken op de markt.

Hij is vooral ontwikkeld als verzamelstuk voor de fans van de Rode Duivels en muntverzamelaars.
Vincent Van Hecke
CEO van KNM

De nieuwe munt is woensdag in Utrecht geslagen door de Koninklijke Nederlandse Munt (KNM). 'Het is een officiële betaalmunt. In theorie kan je er dus overal in België mee betalen, maar in praktijk zal dat waarschijnlijk niet snel gebeuren', vertelt Vincent van Hecke, CEO van de KNM. 'Hij is vooral ontwikkeld als verzamelstuk voor de fans van de Rode Duivels en muntverzamelaars.'

Op de voorzijde staat het logo van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en een halve voetbal. Het logo van de Rode Duivels en 'Rode Duivels' in vier talen maken het muntstuk compleet. Op de achterzijde staan alle landen van de Europese unie, net zoals bij de andere herdenkingsmunten van de Koninklijke Munt van België.

Geluksmunt

De voetbalbond reageert alvast enthousiast: 'wij zijn bijzonder fier op het ontwerp van deze muntstukken naar het beeld van de Rode Duivels", verklaart KBVB-voorzitter Gérard Linard. "Naast het geslaagde design, symboliseren deze muntstukken ook de aanzienlijke waarde die de bevolking aan onze spelers hecht. Ik hoop ook dat ze ons tijdens het WK 2018 geluk brengen. Het spreekt voor zich dat een dosis geluk altijd nodig is tijdens zo'n lang toernooi en we hopen dan ook dat het dubbeltje langs onze kant zal vallen om de Belgische kleuren met glans te verdedigen in Rusland."

De herdenkingsmunt is het resultaat van een samenwerking tussen de KNM, de Koninklijke Munt van België (KMB), de KBVB en de Federale Overheidsdienst Financiën. De industriële holding Heylen Group uit Herentals is sinds 2016 eigenaar van de KNM in Utrecht, die begin dit jaar een contract van vier jaar binnenhaalde bij de KMB voor de productie van alle Belgische circulatie- en herdenkingsmunten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content