Gent plooit voor tv-deal met Eleven Sports

AA Gent-speler Michael Ngadeu Ngadjui

AA Gent sluit zich aan bij de collectieve verkoop van de televisierechten van profclubs. Alleen Antwerp houdt het been stijf.

De club meldt in een communiqué dat ze zich bij het collectief aansluit 'vanuit de overtuiging dat onderlinge solidariteit nodig en noodzakelijk is'. De doorbraak komt er na een onderhoud van AA Gent-voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie met Pro League-voorzitter Peter Croonen.

De Buffalo's deden eerst moeilijk omdat ze de televisierechten liever terug hadden gegeven aan de huidige rechtenhouders, het telecomtrio Proximus, Telenet en Voo. Maar omdat Eleven Sports met 103 miljoen euro per seizoen iets meer bood dan de telco's besloten de profclubs vorig week in zee te gaan met de sportzender.

Met uitzondering van Gent en Antwerp. Nu de eerste is geplooid, is het uitkijken hoelang Antwerp het been nog stijf houdt. Voorzitter Paul Gheysens blies de deal om een andere reden op. Hij wil een groter deel van de koek. Antwerp krijgt in het nieuwe contract 5 miljoen euro per seizoen, terwijl Club Brugge bijna 13 miljoen casht. 'Ze moeten ons een beetje meer geven. Niet te veel, maar toch wat we waard zijn.'

Gaat Eleven Sports de deal voor de komende vijf seizoen tekenen met 23 in plaats van 24 clubs? Dinsdag is er overleg met de Pro League, luidt het bij de sportzender. 'Nadien zullen we zien wat we doen.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud