Ghelamco-topman pompt 10 miljoen extra in Antwerp

©Photo News

Antwerp-eigenaar Paul Gheysens stopt 10,5 miljoen euro vers geld in de club. Die heeft met gokbedrijf Golden Palace ook een nieuwe sponsor op het shirt.

De topman van de projectontwikkelaar Ghelamco en Antwerp-eigenaar Paul Gheysens blijft zwaar investeren in zijn voetbalclub. Hij voert een kapitaalverhoging door van 10,5 miljoen euro. Dat brengt zijn totale investering in de club en het stadion volgens insiders op ‘enkele tientallen miljoenen euro’s’. Het geld dient om de rekeningen aan te zuiveren.

Antwerp mikt als bedrijf - zonder de inbreng van Gheysens - tegen volgend seizoen op een break-even

De jongste jaarrekening, tot juni 2018, toont geen vrolijk beeld. De nv RAFC draait 4 miljoen euro verlies op een netto-omzet van 6 miljoen. Tegenover een schuld van 16 miljoen plaatst de club een eigen vermogen van 6 miljoen. Die cijfers zeggen niet veel, tenzij dat Gheysens bezig is uit het niets een business te creëren.

Dat model begint te renderen. De jaarlijks terugkerende inkomsten uit de commerciële werking - tv-geld, sponsoring, merchandising en stadionuitbating - zijn volgens de club tot boven 20 miljoen euro gestegen. Antwerp mikt als bedrijf - zonder de inbreng van Gheysens - tegen volgend seizoen op een break-even. De club speelt komend seizoen ook Europees voetbal, wat een extra hefboom onder de inkomsten zet.

Antwerp heeft met het gokbedrijf Golden Palace ook een nieuwe shirtsponsor. Die komt onder het rugnummer, waar het afgelopen seizoen concurrent Star Casino stond. Voorlopig blijft op de borst het logo van Gheysens bedrijf Ghelamco staan, maar de club is nog op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud