Advertentie

Gilbert wint Parijs-Roubaix

Philippe Gilbert ©Photo News

Hij moest er 36 voor worden, maar eindelijk lukte het: Philippe Gilbert is winnaar van Parijs-Roubaix. Daarmee heeft de Waal zijn vierde monument beet.

Twee jaar geleden won Philippe Gilbert (Deceuninck-Quick-Step) de Ronde van Vlaanderen, eerder had hij al Luik-Bastenaken-Luik en twee keer de Ronde van Lombardije gewonnen. Sinds vorig jaar had Gilbert maar één doel: ook Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix winnen. Daarmee zou hij alle vijf grote eendagsmonumenten in het wielrennen op zijn palmares hebben.

Milaan-Sanremo lukte nog niet, maar zondag haalde Gilbert het op de piste van Roubaix dus wel. In de spurt klopte hij de jonge Duitser Nils Politt. Belgisch kampioen Yves Lampaert, een ploegmaat van Gilbert, werd derde. Sep Vanmarcke werd vierde en Peter Sagan, vorig jaar winnaar, vijfde. Het is de eerste Belgische klassieke zege van dit seizoen.

Philippe Gilbert wordt in juli 37 jaar en kon voor deze Parijs-Roubaix al op een indrukwekkend palmares terugkijken. Hij werd in 2012 ook wereldkampioen, won vier keer de Amstel Gold Race, won etappes in de drie grote rondes en heeft ook wedstrijden als de Waalse Pijl, de Omloop Het Volk en Parijs-Tours gewonnen.

Voor Deceuninck-Quick-Step, de ploeg van Patrick Lefevere, was dit de 23ste overwinning van het seizoen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud