Advertentie

Gouden medaille voor Red Lions

©Photo News

Revanche voor de Red Lions, na de verloren finale in Rio. De overwinning van de Belgische hockeyploeg tegen Australië levert ons land een tweede gouden medaille op de Olympische Spelen in Tokio op.

Vijf jaar na hun zilveren medaille op de Olympische Spelen in Rio halen onze nationale hockeymannen hun gram. Ze verloren toen verrassend de finale van outsider Argentinië. Dankzij deze overwinning vullen de Red Lions hun erelijst aan met de enige grote titel die nog ontbreekt.

Dat verliep niet zonder slag of stoot. Na een spannende match met een gelijkstand (1-1) volgden shoot-outs. Tijdens de razendspannende ontknoping moest de laatste penalty nog hernomen worden, wegens een kleine fout van doelman Vincent Vanasch.

Nieuw-Zeeland

Het gouden metaal is mee de verdienste van de 52-jarige Shane McLeod. De Nieuw-Zeelandse bondscoach stuurt de Red Lions sinds oktober 2015 aan, maar trekt zich na de Spelen terug. Samen met zijn vrouw en drie kinderen trekt hij voor een jaar op sabbatical naar zijn moederland. Zijn assistent Michel van den Heuvel neemt de handschoen op als nieuwe bondscoach.

Ons land behaalde tijdens de Olympische Spelen tot nu toe vier medailles. Gymnaste Nina Derwael bezorgde ons afgelopen zondag een eerste gouden medaille. Wout van Aert koerste op de tweede dag van de Spelen naar het zilver op de olympische wegrit en judoka Matthias Casse sleepte een bronzen medaille binnen. Deze namiddag wordt duidelijk of Nafi Thiam haar olympische titel verlengt op de zevenkamp.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud