Advertentie

Het bedrijf achter Anderlecht-redders Geert Duyck en Steven Buyse

Geert Duyck, managing partner van investeringsreus CVC ©Dieter Telemans

Geert Duyck en zijn rechterhand Steven Buyse investeren op persoonlijke titel in RSC Anderlecht, maar ook investeringsreus CVC groeit de jongste jaren uit tot een grootmacht in de sportbranche.

De investeringsreus - met meer dan 100 miljard euro aan beleggingen in bedrijven - pompte eerder dit jaar al 300 miljoen euro in de internationale volleybond. CVC legde ook meer dan 400 miljoen euro op tafel voor 15 procent in het prestigieuze rugbylandentornooi Six Nations. Het probeert ook een belang van 10 procent te verwerven in La Liga, het bedrijf boven de Spaanse eerste voetbalklasse. Prijskaartje: 2,7 miljard euro.

CVC is al langer co-eigenaar van de Britse topdivisie van het rugby en hield ook gesprekken met de regerende wereldkampioen Zuid-Afrika over een aandeel in de commerciële poot van de bond. De investeringsreus voerde deze zomer ook gesprekken om te investeren in een nieuw bedrijf met daarin de media- en datarechten van het samengevoegde mannen- en vrouwentennis (ATP en WTA).

CVC wil in alle sporten waarin het actief wordt doen wat het eerder al erg succesvol deed met de motorsporten MotoGP en vooral de formule 1, die voortaan in de handen zit van de Amerikaanse Telenet-moeder Liberty Global. Door zijn wereldwijde netwerk maakte het van eerder lokale merken mondiale producten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud