Jo Van Biesbroeck nieuwe manager Anderlecht

Jo Van Biesbroeck zal zijn functie als directeur strategie bij biergigant AB Inbev combineren met zijn nieuwe ambt als operationeel manager bij RSC Anderlecht. ©Thierry du Bois

Jo Van Biesbroeck, directeur strategie van de biergigant AB Inbev, versterkt vanaf 1 september het management van voetbalclub RSC Anderlecht. Dat laat de Belgische recordkampioen donderdag weten. Hij behoudt ook zijn functie binnen AB Inbev.

In het kader van een ‘verdere professionalisering’ versterkt Jo Van Biesbroeck vanaf 1 september het management van Anderlecht. Hij zal samen met huidig manager Herman Van Holsbeeck de dagelijkse leiding van de club op zich nemen. Van Biesbroeck zal daarbij het operationele aspect onder zijn hoede nemen, terwijl Van Holsbeeck zich nu meer kan toeleggen op het sportieve luik.

Jo Van Biesbroeck vervoegt #RSCA : http://t.co/0P8XmJAl24 pic.twitter.com/1Y4WQSPcrM

Belangrijke pion

Van Biesbroeck werkt als sinds 1978 bij bierreus AB Inbev en behoort tot de absolute top van het bedrijf. De Leuvenaar bekleedde tot 2003 de functie van wereldwijde verkoopdirecteur en directeur voor West-Europa. Hij was onder meer een van de belangrijkste pionnen bij de fusie tussen Interbrew en Ambev in 2004. Vandaag is hij strategisch directeur en hoofd van de exportactiviteiten van 's werelds grootste biergroep. Begin deze maand werd overigens ook bekend dat Van Biesbroeck in de raad van bestuur van het Belgische bioscoopconcern Kinepolis zal zetelen.

Alexandre Van Damme

De aanstelling van Van Biesbroeck is opmerkelijk, maar zeker niet verrassend. Er is immers al langer een link tussen AB Inbev en Anderlecht. De CEO en grootaandeelhouder van AB Inbev, Alexandre Van Damme, wordt gezien als dé sterke man achter de schermen van de voetbalclub. De kleinzoon van Albert Van Damme – de man die Jupiler op de kaart zette in België - zetelt momenteel in de raad van bestuur en heeft een participatie in de club van 2,5 procent. Het eigen vermogen van Van Damme wordt geschat op een slordige 3,2 miljard euro.

Het nieuws komt er nadat Anderlecht dit seizoen strandde op een teleurstellende derde plaats, na rivaal Club Brugge en landskampioen AA Gent. Daardoor kan het volgend seizoen niet deelnemen aan de lucratieve Champions League.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud